OGIBiz Website

Menu
49491
Main Description
2760219

Επεξήγηση και διαφορές Affiliate - MLM - Πυραμίδες

 
Είναι πυραμίδα δεν με ενδιαφέρει, ξέρω εγώ, μου έχει πει ένας φίλος και διάφορα μπορεί να ακούσεις από ανθρώπους που απλώς έχουν κάτι ακούσει χωρίς να γνωρίζουν με αποτέλεσμα κάποιες φορές να αναρωτηθείς.
 
Ποιο κάτω θα βρεις όλες τις απαντήσεις για εσένα, μην κάνεις το λάθος να μπεις σε διένεξη γιατί ο αρνητικός και αυτός που δεν θέλει και δεν έχει προσπαθήσει ποτέ να κάνει κάτι να βγει από το τέλμα του ότι και να του λες δεν θα καταλαβαίνει.
Horizontal Image Area
2760578

Ιστορία

Οι ρίζες του Affiliate Marketing εντοπίστηκαν το 1989, όταν ο William J. Tobin είχε την ιδέα να δώσει ανταμοιβή σε οποιονδήποτε θα κατάφερνε να οδηγήσει διαδικτυακούς επισκέπτες στην ιστοσελίδα του με σκοπό μιας online πώλησης.
Ο William J. Tobin ήταν ο ιδρυτής της ιστοσελίδας PC Flowers & Gifts, η οποία γνώρισε μεγάλη επιτυχία με ετήσια κέρδη εκατομμυρίων.
Τον Ιούλιο του 1996 το Amazon ενστερνίστηκε το επιχειρηματικό μοντέλο του Affiliate Marketing λανσάροντας το δικό της associate affiliate program.
Η επιτυχία αυτού του μοντέλου έγινε σταθμός στις Διαδικτυακές Συνεργασίες και λειτουργεί μέχρι και σήμερα.
Σήμερα, σχεδόν ο κάθε ιδιοκτήτης διαδικτυακού υλικού μπορεί να συνεργαστεί ως Affiliate και να επιλέξει ανάμεσα σε χιλιάδες εταιρίες που προωθούν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους online στο internet.
Το Affiliate Marketing αποτελεί τον πιο αποδοτικό τρόπο διαφήμισης, τόσο για τους Διαφημιζόμενους, όσο και για τους Affiliates.  Wikipedia (Βικιπαίδεια)
Horizontal Image Area
2762291

Το τριγωνικό σχήμα του MLM το κάνει πυραμίδα;

Μερικές φορές απληροφόρητοι άνθρωποι νομίζουν ότι το σχήμα (τρίγωνο) μίας εταιρίας MLM το κάνει μία παράνομη πυραμίδα. Αυτό είναι λάθος.
Πολλοί οργανισμοί έχουν σχήμα πυραμίδας χωρίς να είναι παράνομες πυραμίδες.
Για παράδειγμα, το οικογενειακό σας δέντρο έχει σχήμα πυραμίδας. Ο πίνακας οργάνωσης της κυβέρνησης έχει επίσης σχήμα πυραμίδας – λέγεται ιεραρχία.
Ακόμα και παραδοσιακές επιχειρήσεις έχουν σχήμα πυραμίδας – λέγεται μάνατζμεντ.
Ο λόγος που σχεδόν ΟΛΟΙ οι οργανισμοί είναι οργανωμένοι σε σχήμα πυραμίδας, είναι επειδή ένα άτομο από μόνο του, δεν μπορεί να διαχειριστεί έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων, μιας και δεν θα έχει αρκετό χρόνο για να το κάνει, οπότε χρειάζεται άλλους ανθρώπους για να κάνουν κάποια από τη δουλειά.
Tim Sales FirstClassMLM.com Μετάφραση από Θεόδωρο Αραμπατζή
Horizontal Image Area
2762292

Φανταστείτε

Aν έχετε έναν παιδικό σταθμό, πόσα παιδιά μπορείτε να προσέχετε μόνοι σας χωρίς να χρειάζεται να προσλάβετε βοηθό; Αν προσλάβετε δύο βοηθούς, τότε δημιουργείται το σχήμα της πυραμίδας (τρίγωνο).
Στο MLM ένα άτομο συστήνει στην επιχείρηση μερικούς άλλους ανθρώπους και τους εκπαιδεύει να πουλάνε προϊόντα και να συστήνουν και άλλους στην επιχείρηση.
Αυτό συμβαίνει γιατί ένα μόνο άτομο μπορεί να χειριστεί κάποια ορισμένη δραστηριότητα και έτσι στη συνέχεια χρειάζεται να βρει κάποιον άλλον για να ελαφρύνει το φόρτο εργασίας. Το σχήμα πυραμίδας ενός πλάνου αμοιβών σε μία εταιρία MLM δε σημαίνει ότι είναι παράνομη πυραμίδα ή απάτη.
Το Πλάνο Αμοιβών “Πολλών-Επιπέδων” Μερικές φορές απληροφόρητοι άνθρωποι νομίζουν ότι, αν μία εταιρία πληρώνει σε “πολλαπλά επίπεδα”, τότε είναι μία παράνομη πυραμίδα. Αυτό όμως δεν ισχύει.
Πολλές εταιρίες franchise πληρώνουν σε πολλαπλά επίπεδα.
Σε τυπικές οργανώσεις πωλήσεων, οι μάνατζερς παίρνουν ένα ποσοστό από τις πωλήσεις των πωλητών. Αυτό είναι πολύ-επίπεδο μάρκετινγκ, είτε λέγεται έτσι είτε όχι.
Το γεγονός ότι μία εταιρία πληρώνει σε πολλαπλά επίπεδα δεν την κάνει παράνομη πυραμίδα.
Tim Sales FirstClassMLM.com Μετάφραση από Θεόδωρο Αραμπατζή
Horizontal Image Area
2762293

Τι είναι το MLM σε 30 Δευτερόλεπτα

Σε μια παραδοσιακή εταιρία έχεις ένα κτίριο – Tο ίδιο υπάρχει και με μια εταιρία δικτυακού μάρκετινγκ.
 
Επίσης υπάρχει ο πρόεδρος, οι αντιπρόεδροι, τα μεσαία στελέχη και το προσωπικό για τη λειτουργία της εταιρείας – Το ίδιο ισχύει και στο δικτυακό μάρκετινγκ.
 
Η διαφορά σε μια παραδοσιακή εταιρία, αν έχεις 50 εκατομμύρια δολάρια για να διαφημίσεις και να προωθήσεις το προϊόν σου, σε ποιον δίνεις αυτά τα χρήματα; Τα ξοδεύεις στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και σε έντυπες διαφημίσεις συχνά με μαρτυρίες από celebrities.
 
Στο δικτυακό μάρκετινγκ ξοδεύουμε τα ίδια 50 εκατομμύρια δολάρια, αλλά σε απλούς ανθρώπους που μαθαίνουν καλά τα προϊόντα και μαθαίνουν πώς να τα πουλάνε.
 
Ένας celebrity ποτέ δε μαθαίνει το προϊόν – απλά γυρίζει μερικά διαφημιστικά.
 
Tim Sales FirstClassMLM.com Μετάφραση από Θεόδωρο Αραμπατζή
Horizontal Image Area
2760220

Ανάλυση συστημάτων

Είναι σημαντικό να γνωρίζουν όλοι τι σημαίνουν οι έννοιες που πολύ συχνά πλέον ακούγονται όπως:
  • Affiliate Marketing
  • MLM (Πολυεπίπεδο Marketing)
  • Πυραμίδες - Ponzi

Οι πληροφορίες και η ανάλυση έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα όταν γίνουν από κάποιον που έχει ασχοληθεί και αιτιολογεί τον λόγο που σταμάτησε, δίνοντας όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να μπορούν όλοι να ξεχωρίσουν την κάθε εταιρεία που ανήκει.

Ο Στάθης Καρυπίδης είναι αναλυτικός, με παραδείγματα και καταθέτει πραγματικά στοιχεία αναλύοντας τις δικές του επιτυχίες και λάθη για να καταλήξει γιατί δεν αξίζουν.

Horizontal Image Area
2760577

Γιατί διαφέρουμε από όλα τα υπάρχοντα συστήματα και εταιρείες

Δείτε με προσοχή αυτό το Video για να καταλάβετε το σύστημα, τις δυνατότητες, και την σιγουριά που προσφέρει η OGI σε σύγκριση με άλλες εταιρείες και συστήματα καθώς και με πιο τρόπο προστατεύουμε τα μέλη και συνεργάτες μας από παράνομε πυραμίδες.
  • Είμαστε ανοιχτοί
  • Είμαστε ξεκάθαροι
  • Είμαστε τίμιοι γιατί έχουμε καθημερινές και αναγνωρίσιμες υπηρεσίες
  • Ο καθένας πληρώνετε για αυτό που προσφέρει
  • Όλοι οι κανόνες είναι ίδιοι για όλους
 
Σίγουρα η απόφαση είναι δική σου αφού τώρα ενημερώθηκες, καλή συνέχεια.
Horizontal Image Area
2760579

Γιατί δεν έχουμε καμία σχέση με πυραμίδες 

O όρος «Σχήμα Πόντσι» (Ponzi Scheme) αναφέρεται σε οποιαδήποτε χρηματική απάτη στηρίζεται σε «πυραμίδα» επενδυτών.
Η πυραμίδα επενδυτών αποτελεί ένα παράνομο επενδυτικό σχήμα που περιλαμβάνει την πληρωμή απόδοσης σε επενδυτές από τα χρήματα που πληρώνονται από μεταγενέστερους επενδυτές, αντί από τα καθαρά κέρδη που συγκεντρώνονται από πραγματικές πωλήσεις.   Wikipedia (Βικιπαίδεια)
Footer
49510
 Παναγιώτης Α. Βλάχος 
Κινητό : +30 6932 659595
 
 Χρυσούλα Βλάχου
Κινητό : +30 6938 656506
 
Γιάννης Κανελλόπουλος Γραφίστας 
Kινητό : +30 6944 442528